Podobne wpisy
10 rzeczy, które możesz zrobić w trakcie lockdownu gastronomii (i nie tylko)
Gastronomia znalazła się w tragicznej sytuacji. Ale to nie moment wciskania hamulca, tylko czas ostrzeżenia noży. Każda sytuacja, nawet tak zła jak ta obecna, w końcu minie. To najlepszy czas, by zacząć robić, to na co zwykle nie mieliśmy czasu. No właśnie, czyli co konkretnie?
Co daje restauracji zatrudnienie dobrego menadżera?
Znałam kiedyś osobę będącą doskonałym przykładem menadżera w restauracji. Miałam okazję z nią pracować. Kiedy ktoś mnie wtedy pytał, jak sobie wyobrażam swoją dalszą karierę, bez zająknięcia odpowiadałam, że chcę być menadżerką.
Gastronomia w kryzysie – pomocne linki
W tych dniach jesteśmy myślami z branżą gastronomiczną. Ufamy, że po tej zapaści goście masowo ruszą do restauracji i wasze straty zostaną zrównoważone. Podrzucamy kilka przydatnych linków.
Aktywna i świadoma sprzedaż w restauracji
Serwis i sprzedaż to czynniki, które w dużym stopniu wpływają na przetrwanie restauracji. Profesjonalny serwis wzmacnia sprzedaż i ją uwiarygodnia.
Jak zarabiać (więcej) w czasie kryzysu?
Kiedy kolejne plagi spływają na gastronomię, może się wydawać, że szkolenie personelu w tym trudnym czasie to fanaberia. Nic bardziej mylnego. To właśnie podczas kryzysu potrzebujemy wzmocnienia i budowania silnego i kompetentnego zespołu. Sprawdź dziesięć powodów, dla których warto przeszkolić zespół.
10 najważniejszych cech efektywnego lidera
Sprawne zarządzanie zespołem ma kluczowe znaczenie dla osiągnięcia sukcesu organizacji. Liderzy zespołów odgrywają istotną rolę w kierowaniu grupą i osiąganiu celów biznesowych, a ich funkcja stale wzrasta wraz z rosnącą złożonością i globalnością organizacji. Dlatego, by być efektywnym liderem zespołu, niezbędne jest posiadanie różnorodnych cech, umożliwiających…