Na Vogue Polska kulinarne podsumowanie 2018 roku. Znaleźliśmy się w top 10 najważniejszych wydarzeń, dań 🤔, osobowości i trendów.
„Książek kulinarnych przybywa z każdym rokiem, ale mało która była polskiej gastronomii tak potrzebna jak „Gościnność” autorstwa Patrycji Siwiec i Adama Pawłowskiego. Wystarczy się zastanowić, które restauracje zachęcają do rewizyty. Nie tylko te, w których zjedliśmy najsmaczniej, lecz także te, w których zostaliśmy obsłużeni kompetentnie i serdecznie. Właśnie o jakości obsługi i jej wadze traktuje „Gościnność”. To lektura, z której może skorzystać nie tylko restaurator, lecz także menedżerowie z niemal każdej branży. Wiele mądrości znajdą w niej także restauracyjni goście, czyli większość z nas. Jest to bowiem książka o tym, jak ważny jest człowiek. Żaden genialny przepis nie zastąpi tej wiedzy.”
Traktujmy się nawzajem dobrze i bądźmy dla siebie życzliwi – to nasza prognoza trendów modowych w gastro na 2019 🤗